Forårs Udsalg

Spar op til 65%

Hvad er elastan

Elastan

Elastan eller også kaldet elasthan er en kemisk fiber. Denne fiber er hovedsagelig præget af dens elasticitet. Selvom elastan strækkes til dens tærskel, vil fiberen gå tilbage næsten til sin indledende længde.

Elastan har været på markedet siden 1959. På den tid var den kemiske fiber stadig kendt under navnet Fiber K. Siden 1962 er elastan distribueret af mærket Lycra i større mængder. I dag bruges det hovedsageligt i tøj.

Hvordan fremstilles elestan?

Elastan er lavet af polyurethan og polyethylenglycol. Det er en blokcopolymer. Polyurethaner er plast eller syntetiske harpikser. Polyethylenglycol er en flydende eller soli-kemisk substans. Uretanen sørger for den nødvendige sammenhæng i fiberen. Den er placeret i strakte, stive sektioner hvilende langs hinanden. Disse blokcopolymerer kan let strækkes. På grund af denne strækningsevne opnås en samlet forlængelse på mere end 700%.

Elestans egenskaber

Elastan har en længde på otte til 15 km og en lav fugtabsorptions indhold på knap 1%. Det er også meget modstandsdygtigt og let. Det har også en glat følelse og bliver nemt tørt. Med dette kan den vaskes i vand op til 40 grader og i nogle tilfælde endog 60 grader. Det har ingen statisk ladning.

Anvendelsen af elastan

En af de vigtigste anvendelser af elastan er tøj. Elastan er specielt brugt i sportstøj og undertøj, fordi disse beklædningsgenstande skal tilpasses til kroppen. Ofte blandes elastanen derefter med andre stoffer, såsom polyamid. Dette er at forbedre bærekomforten. Elastan bruges til følgende beklædningsgenstande: Tights, Sportstøj, Cykelbukser, Leggings, Badetøj, Sokker, Undertøj. Elastan bruges også i hjemme tekstiler som sengebetræk. For eksempel er Emma madrassen lavet af 2% elastan.

Emma madras og elastan

Elastan bruges også i boligtekstiler. For eksempel består Emma madrassen betræk af 2% elastan. Emma madrassen består af speciel klimafiber, der regulerer fugt. Dette hjælper med at undgå nattesved, samtidig med den tilpasser perfekt til din krop.

Sov lykkeligere. Test madrassen!

Fra siden Emma madras
Hvordan afmelder jeg mig?

Du kan til enhver tid afmelde dig af abonnementet ved at klikke på fanen 'Abonner på nyhedsbrev', når du er logget ind på din kundekonto. Hvis du ikke har en konto hos os, kan du afmelde dig ved at klikke på 'opsige abonnement' linket nederst på nyhedsbrevet.

Pin rotate icon

Det ser ud til, at du besøger os fra udlandet.

Vælg land 

Det ser ud til, at du besøger os fra udlandet: