Forårs Udsalg

Spar op til 65%

Punktelasticitet

Hvad er punktelasticitet?

Hvis en madras kun støtter på steder, hvor tryk påføres, kaldes det punktelasticitet. Det er således elastisk ved trykpunkterne og tilpasser sig trykket, og den ortopædiske korrekte positionering af hvirvlen sikres. Punktelasticitet angiver modstanden eller overfladen af en madras. Det modsatte er den såkaldte overfladeelasticitet. Dette undertrykker trykket over et stort område og ikke udelukkende ved trykpunktet. For at undgå skader på holdningen anbefales en punktelastisk madras, fordi den passer perfekt til kroppens form og tillader ikke mellemrum mellem kroppen og madrassen.

Hvorfor er punktelasticitet vigtigt?

Afhængigt af vægt og sovende stilling synker forskellige kropsdele anderledes dybt. Dem, der sover på siden, har brug for dæmpning for f.eks. Skuldre og bækken. Specielt til personer med rygproblemer anbefales en punktelastisk madras, fordi den holder rygsøjlen i sin naturlige position.

Punktelastisk madras

Generelt er jo højere volumen, desto større er punktelasticiteten. Eksempler på punktelastiske madrasser er:

Koldskummadrasser - deres store stivhed giver mulighed for ortopædisk korrekt søvn.

Pocketfjedermadras - antallet af fjedre bestemmer madrassens elasticitet.

Emma madras og punktelasticitet

På grund af sine tre specielle lag tilbyder Emma madrassen kun støtte, hvor kroppen udøver direkte pres på madrassen og derfor også er egnet til personer med fysisk ubehag.

Udforsk Emma madras

Sov lykkeligere. Test madrassen!

Fra siden Emma madras
Hvordan afmelder jeg mig?

Du kan til enhver tid afmelde dig af abonnementet ved at klikke på fanen 'Abonner på nyhedsbrev', når du er logget ind på din kundekonto. Hvis du ikke har en konto hos os, kan du afmelde dig ved at klikke på 'opsige abonnement' linket nederst på nyhedsbrevet.

Pin rotate icon

Det ser ud til, at du besøger os fra udlandet.

Vælg land 

Det ser ud til, at du besøger os fra udlandet: